Femei majoritare

Demult in vale, in neamurile vechi femeile erau minoritare. Barbatii erau ca Batman de curajosi. Ei se duceau la vanatoare si veneau cu pieptul in fata si cu mistretul in spate, ca si cum ne ducem noi azi masculii sa cumparam rosii de la vreo babuta uitata acolo prin piata si venim victoriosi acasa de parca am descoperit Antarctica.

Mai nou, dupa ultimele studii, femeile din tari precum Anglia si Australia sunt majoritare. Nu ca procent din populatie, ci ca autoritate si factor decizional in familie. Ele hotarasc destinul relatiei sau familiei. In aceste tari ele se bucura de un statut aproape de al barbatului din Occident. Au business sau un punct de vedere de urmat, au idei si viziune, claritate si isi traiesc viata dupa preferintele inimii lor. Obiectivul lor nu este sa creasca doar copii sau sa aiba grija doar de barbat sau de casa. Obiectivul lor este sa-si dezvolte abilitatile, sa creasca impreuna cu copii ei, sa creasca impreuna cu barbatul lor in casa in care locuiesc. Statutul de casnica e rar intalnit si nu aduce un grad prea mare de fericire, tocmai din motivul nedezvoltarii, neavand timp de ceea ce o face pe ea fericita.

Indeltnicirile femeii din Romania incep sa creasca de la casnica la non-casnica, sau de la a avea griji, la a scapa de griji. Ea prinde puteri datorita nehotararii si nepriceperii barbatilor de a fi Batman. Si pentru ca Batman – stimulatorul emotional e acela care are curaj, e amuzant, este hotarat, are un pic de spirit de artist, ii plac provocarile, este dur si intim in pat, stie sa se distanteze de probleme, stie sa se apropie de femeie, are discernamant pe actiunile sale, e raspunzator si loial.

Dar, Batman este pe lista animalelor de disparitie, tocmai din motivul dobandirii de catre femei a puterii de incredere si autoritate. Evident, idealul il constituie ca viitorii Batmani sa-si asume faptul ca au “cohones” si sa pastreze legaturi hotarate cat mai apropiate emotional si sentimental cu femeile. Ce nu inteleg inca, ei, este ca femeile sunt profund dependente de legaturile emotionale, intamplarile, surprizele si tot cuantumul de trairi pe care Batman le-ar putea oferi pentru a le face fericite.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *